Onze Vegetable Jus is op vele manieren te gebruiken, bekijk hier enkele ideeën.
Romige pepersaus
De 2022 versie van de klassieke, volle, romige pepersaus. Plant Based en allergenen vrij.
10 personen
Ingredienten:
Sjallot, fijngesneden | 15 g |
Olijfolie | 10 g |
Groene pepers | 20 g |
JusBros. Vegetable Jus | 2,5 dl |
Flora 15% plantaardige room | 1 dl |
Zout, peper | naar smaak |
Werkwijze:
- Fruit de sjallot aan in olijfolie en blus af met de groene pepers met aanhangend vocht
- Voeg de Vegetable Jus toe en breng aan de kook
- Voeg de room toe en breng verder op smaak
- Breng verder op smaak met zout en peper
Morilles en Cantharellenjus
Mooie umami-rijke seizoensjus. Plant Based en allergenen vrij.
10 personen
Ingredienten:
Sjallot, fijngesneden | 15 g |
Olijfolie | 10 g |
Morilles | 50 g |
Cantharellen | 50 g |
Witte port | 0,3 dl |
Madeira | 0,3 dl |
JusBros. Vegetable Jus | 3 dl |
Zout, peper | naar smaak |
Werkwijze:
- Fruit de sjallot aan in olijfolie
- Voeg de morilles en cantharellen toe
- Blus af met Madeira en laat iets indampen
- Voeg de Vegetable Jus toe en breng verder op smaak
- Breng verder op smaak met zout en peper
Corsé Olijvenjus
Deze Jus is zoals de naam al aangeeft "Juicy". Plant Based en allergenen vrij.
10 personen
Ingredienten:
Sjallot, fijngesneden | 15 g |
Taggiasche olijven | 30 g |
JusBros. Vegetable Jus | 0,35 dl |
Tijm | naar smaak |
Rozemarijn | naar smaak |
Taggiasche en groene Dolce olijven, fijngesneden | 20 g |
Zout, peper | naar smaak |
Werkwijze:
- Fruit de sjallot aan in de hangende olie van de olijven
- Voeg de 30 g Taggiasche olijven toe
- Voeg de Vegetable Jus en wat fijngesneden tijm en rozemarijn toe
- Blend het geheel glad met een staafmixer en breng aan de kook
- Haal de saus door een fijne zeef en voeg de 20 g fijngesneden Taggiasche en Dolce olijven toe
- Breng verder op smaak met zout en peper
Romige Champignonsaus
De 2022 versie van de klassieke, volle, romige champignonsaus. Plant Based en allergenen vrij.
10 personen
Ingredienten:
Sjallot, fijngesneden | 15 g |
Olijfolie | 10 g |
Champignons, mini | 120 g |
Tijm | naar smaak |
Witte wijn | 0,5 dl |
JusBros. Vegetable Jus | 2,5 dl |
Flora 15% plantaardige room | 1 dl |
Zout, peper | naar smaak |
Werkwijze:
- Fruit de sjallot aan in olijfolie
- Voeg de champignons en tijm toe
- Blus af met witte wijn
- Voeg de Vegetable Jus toe en breng aan de kook
- Voeg de room toe en breng aan de kook
- Breng verder op smaak met zout en peper