Inspiratie

JusBros. Vegetable Jus is de perfecte basis voor je afleidingen en ideaal voor plant-based stoof gerechten. Hieronder vind je enkele recepten ter inspiratie. 

Koolraap met Vegetable Jus
Vraag een gratis sample aan

Onze Vegetable Jus is op vele manieren te gebruiken, bekijk hier enkele ideeën.

Romige pepersaus

De 2022 versie van de klassieke, volle, romige pepersaus. Plant Based en allergenen vrij.

10 personen

Ingredienten:

Sjallot, fijngesneden 15 g
Olijfolie 10 g
Groene pepers 20 g
JusBros. Vegetable Jus 2,5 dl
Flora 15% plantaardige room 1 dl
Zout, peper naar smaak

Werkwijze:

  • Fruit de sjallot aan in olijfolie en blus af met de groene pepers met aanhangend vocht
  • Voeg de Vegetable Jus toe en breng aan de kook
  • Voeg de room toe en breng verder op smaak
  • Breng verder op smaak met zout en peper
romige pepersaus

Morilles en Cantharellenjus

Mooie umami-rijke seizoensjus. Plant Based en allergenen vrij.

10 personen

Ingredienten:

Sjallot, fijngesneden 15 g
Olijfolie 10 g
Morilles 50 g
Cantharellen 50 g
Witte port 0,3 dl
Madeira 0,3 dl
JusBros. Vegetable Jus 3 dl
Zout, peper naar smaak

Werkwijze:

  • Fruit de sjallot aan in olijfolie
  • Voeg de morilles en cantharellen toe
  • Blus af met Madeira en laat iets indampen
  • Voeg de Vegetable Jus toe en breng verder op smaak
  • Breng verder op smaak met zout en peper
morilles en cantharellenjus

Corsé Olijvenjus

Deze Jus is zoals de naam al aangeeft "Juicy". Plant Based en allergenen vrij.

10 personen

Ingredienten:

Sjallot, fijngesneden 15 g
Taggiasche olijven 30 g
JusBros. Vegetable Jus 0,35 dl
Tijm naar smaak
Rozemarijn naar smaak
Taggiasche en groene Dolce olijven, fijngesneden 20 g
Zout, peper naar smaak

Werkwijze:

  • Fruit de sjallot aan in de hangende olie van de olijven
  • Voeg de 30 g Taggiasche olijven toe
  • Voeg de Vegetable Jus en wat fijngesneden tijm en rozemarijn toe
  • Blend het geheel glad met een staafmixer en breng aan de kook
  • Haal de saus door een fijne zeef en voeg de 20 g fijngesneden Taggiasche en Dolce olijven toe
  • Breng verder op smaak met zout en peper
corse olijvenjus

Romige Champignonsaus

De 2022 versie van de klassieke, volle, romige champignonsaus. Plant Based en allergenen vrij.

10 personen

Ingredienten:

Sjallot, fijngesneden 15 g
Olijfolie 10 g
Champignons, mini 120 g
Tijm naar smaak
Witte wijn 0,5 dl
JusBros. Vegetable Jus 2,5 dl
Flora 15% plantaardige room 1 dl
Zout, peper naar smaak

Werkwijze:

  • Fruit de sjallot aan in olijfolie
  • Voeg de champignons en tijm toe
  • Blus af met witte wijn
  • Voeg de Vegetable Jus toe en breng aan de kook
  • Voeg de room toe en breng aan de kook
  • Breng verder op smaak met zout en peper
romige champignonsaus